Μάρτιος 17, 2015 Κωνσταντίνος Αρετάκης

Τα τρεντς του Web Design για το 2015

Η απαίτηση για ακόμα πιο γρήγορες ιστοσελίδες και η μίνιμαλ γραμμή είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν τα τρεντς του Web Design αυτή την χρονιά.
«Όταν όλα τα μη απαραίτητα στοιχεία έχουν αφαιρεθεί από το design τότε και μόνο αυτό έχει ολοκληρωθεί» θα είναι το μότο των web designer για φέτος.

Ωστόσο οι σχεδιαστές θα πρέπει να ισορροπήσουν την παραπάνω απλότητα με την επίσης αυξημένη απαίτηση για responsive design.

2015-300x187

Πως όμως θα καταφέρουν οι σχεδιαστές να ισορροπήσουν τα παραπάνω σε ένα κομψό, ελκυστικό και ταυτόχρονα φιλικό προς τον χρήστη design;

Έμφαση θα δοθεί στην τυπογραφία της ιστοσελίδας και πιο συγκεκριμένα στο μέγεθος της γραμματοσειράς δημιουργώντας μια ιεραρχική δομή της πληροφορίας απ το μεγαλύτερο προς το μικρότερο.

Οι πολύπλοκες διατάξεις, τα έντονα χρώματα και οι πολυάριθμες εικόνες θα δώσουν την θέση τους σε εικονογραφημένα σχέδια προσαρμοσμένα στο ύφος του design και του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Η τεχνική ‘mobile first’ (πρώτα η σχεδίαση για το κινητό) θα υιοθετηθεί ακόμα περισσότερο φέτος. Η διάταξη της σχεδίασης θα ακολουθεί την λογική της από κάτω προς τα πάνω προσαρμογής στην οθόνη δηλαδή από μικρότερες σε μεγαλύτερες οθόνες.

Με έμφαση λοιπόν στην ταχύτητα και την λογική της αφαίρεσης των περιττών στοιχείων προς όφελος της πληροφορίας το 2015 θα φέρει νέο κομψό look στο web design των ιστοσελίδων.